Om mig
Jag heter Helga María Ragnarsdóttir och är receptkreatör och matfotograf från Island, numera bosatt i Sverige sedan 2017.
Med många års erfarenhet, både på Island och här i Sverige, har jag arbetat med mat på en rad olika sätt: från att blogga och skapa kokböcker till att frilansa som receptutvecklare, stylist och matfotograf.
Genom åren har jag samarbetat med flera stora varumärken och fått äran att skapa recept, bilder och innehåll för allt från tidningar och kampanjer till sociala medier och restauranger.
För mig är mat mer än bara smak. Det är en helhetsupplevelse där dofter, ljus, texturer och känsla möts. Jag älskar att skapa recept som är lika vackra som de är goda, och att fånga matens skönhet genom kameran är en av mina största passioner.
Oavsett om jag utvecklar nya rätter, fotar eller filmar strävar jag alltid efter att inspirera, beröra och skapa något som känns på riktigt.
Vackra matbilder gör mer än att bara visa en rätt, de väcker känslor, väcker hunger och bygger förtroende. I en värld där människor upptäcker varumärken genom sina skärmar är starkt visuellt innehåll avgörande. Professionella bilder skapar igenkänning, stärker identiteten och gör att maten känns nära och inbjudande. Det är därför det lönar sig att investera i foto som verkligen talar till människor, och det är precis det jag hjälper företag att göra.